.
جشن بزرگ شکرانه تولید محصول انار، با حضور مسئولین کشوری و استانی و جمع کثیری از گردشگران در شهرستان پاوه آغاز شد .
جشن انار یا به زبان کردی «جه ژنئ هنار»، جشنی است که همه ساله و در فصل برداشت میوهی انار و در هنگام چیدن و جمع آوری محصولات در باغهای انار برگزار میشود .
جشن انار در مناطقی از استان کرمانشاه که باغهای انار دارد به صورت گروهی بر پا میشود؛ به این ترتیب که تعدادی از باغداران و تولید کنندگان انار در یک شهر یا منطقهی خاص گرد هم میآیند و در محوطهی یکی از باغها جشنشان را تدارک میبینند .
در این جشن زنان، مردان و کودکان منطقه، به یاری همدیگر، رب انار، چاشنی تُرشه و غذاهایی را که با انار درست میشود، تهیه میکنند و از مهمانان و گردشگران پذیرایی مینمایند؛ همچنین در کنار جشن اصلی برنامههای تفریحی و سرگرم کننده مانند رقص، موسیقی و نمایش اجرا میکنند .
جشن انار از سالهای گذشته تا کنون به شکل خاص و ویژه در بسیاری از روستاهای اورامانات برگزار شده است و گردشگران زیادی را از داخل و خارج کشور به منطقه اورامانات جذب کرده است. مکان برگزاری جشن انار معمولا در زمان نزدیک شدن به برداشت انار، در نظر گرفته شده و اعلام می گردد .
زمان برگزاری این جشن با توجه به این که باغهای انار در فصل پاییز ثمر میدهند و به این دلیل که جشنواره انار بعد از میوه چینی و برداشت محصول انجام میشود، در اواخر مهر ماه یا در برخی نقاط در آبان ماه است .
این جشنوراه جذاب و محبوب قدمت زیادی دارد و تاریخ آن به زمان مادها بازمیگردد؛ این جشن علاوه بر شکر گذاری به درگاه خداوند، نماد حرمت و مقدس بودن طبیعت و جایگاه زنان در میان کردها و مردم فلات ایران است
.
امسال نیز جشن انار در روز 17 آبان ماه جاری برگزار گردید. در مراسم افتتاحیه با حضور معاون پارلمانی وزیر میراث فرهنگی، امام جمعه پاوه، نماینده اورامانات در مجلس شورای اسلامی و بیش از شش هزار گردشگر برنامههای متنوعی برگزار شد. در این جشنواه، ۷۰ غرفه صنایع دستی و عرضه محصولات بومی محلی، محصولات باغی مانند انار و فرآوردههای آن، پوشاک، فرآوردههای لبنی و ... برپا شده است . تکته حایز اهمیت در این مراسم حمایت همه سخنرانان ار برگزاری و تقویت و غنا بخشیده به آن برای ایجاد فرصت های اقتصادی و بهره برداری فرهنگی در آینده بود.
.